Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Жовтня 2018

У селі на Львівщині не закривають школу, в якій не працює жоден вчитель

У школі в селі Батьків Львівської області не працює жоден вчитель і числиться лише один учень, проте місцева районна рада не хоче закривати заклад.

Про це пише Zaxid.net.

Нещодавно Бродівська районна рада розглядала питання закриття школи у Батькові, проте депутати не підтримали таке рішення.

Зараз за закладом закріплений лише один другокласник, мати якого відмовляється віддати сина на навчання у сусіднє село. Своє рішення Олександра Піган пояснює слабким здоров’ям дитини.

Він має бронхіти часто, а тут школа наша біля дому близько, все під боком, – каже вона.

Батьківській сільській раді підпорядковуються чотири села: Батьків, Лукавець, Межигори та Звижень, де загалом проживають близько 1,4 тисячі людей. У Звижені є 9-річна школа, в якій навчаються 77 дітей. Цього року для школи закупили шкільний автобус, який довозить учнів зі сусідніх сіл.

З’явився новий автобус, і переважна частина батьків перевела своїх дітей до сусідньої школи. Там зараз набагато кращі умови для навчання дітей, зроблений ремонт, – пояснює начальник Бродівського відділу освіти Микола Сторожук.

Зараз син Олександри Піган отримує шкільну освіту за індивідуальним навчальним планом. Оскільки у нього немає особливих освітніх потреб, для нього передбачено 5 годин навчання на тиждень – тобто один урок на день.

2 жовтня зі школи звільнилася остання вчителька, яка доїжджала із Звижені. Єдиний учень закладу кожного дня приходить до школи та одразу ж вертається додому, де його вчить мама. Тим не менше, шкільне приміщення прибирають та опалюють.

Начальник відділу освіти планує видати наказ, щоб зобов’язати викладати директора школи.

Фото: Олександра Піган


Обговорення