Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Лютого 2022

У школах дітей навчатимуть їздити на велосипеді

Міністерство освіти і науки розробляє інтегровану навчальну програму з безпеки пересування на велосипеді.

Про це представники МОН розповіли на круглому столі про впровадження освіти з безпеки руху на велосипеді в школах. Програма буде призначена для учнів усіх класів.

Програма розробляється з урахуванням досвіду європейських країн. Також допомагають освітні експерти, патрульна поліція, директори шкіл, учителі, педагоги-організатори та велоактивісти.

“Кількості годин у навчальному плані предмета “Основи здоров’я” для формування відповідних навичок недостатньо, тому було би дуже корисно мати ще додатковий ресурс у вигляді факультативного курсу, зокрема, з безпеки руху на велосипеді, відповідного варіативного модуля навчальної програми з фізичної культури і, можливо, окремих позаурочних програм, які заклад освіти може інтегрувати у свою освітню програму”, – зазначила начальниця відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин МОН Світлана Фіцайло.

Наразі вже працює пілотна кампанія “Велосипедом до школи”. В її межах у 15 школах встановлять сучасні криті велопарковки, а заклади освіти отримають набори велоінструментів та навчальні велосипеди з шоломами. Окрім того, планують також навчити 150 веломенторів із-поміж працівників поліції, велоактивістів і вчителів.

Раніше ми писали, що МОН затвердило типову програму підвищення кваліфікації у межах здоров’язбережувальної компетентності.

Фото: автор – serezniy, Depositphotos


Обговорення