Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Жовтня 2023

У школах Києва під час осінніх канікул планують проводити компенсаторні заняття та консультації

Департамент освіти і науки Києва під час осінніх канікул пропонує школам проводити компенсаторні заняття, індивідуальні/групові консультації з базових тем для подолання освітніх втрат і розривів.

Відповідний лист Департамент опублікував на своєму сайті.

Раніше ми розповідали, що в минулому навчальному році в 8 та 10 класах шкіл Києва провели моніторингові дослідження з пʼяти предметів: української мови, історії, математики, фізики та хімії. Цьогоріч таку практику планують продовжити. Результати моніторингів рекомендують враховувати під час занять та консультацій на канікулах.

Передбачається, що для керівників закладів освіти проведуть навчання щодо форматів та механізмів виявлення та компенсації освітніх втрат і розривів. А вчителі пройдуть відповідне підвищення кваліфікації (курси, вебінари) із питання подолання освітніх втрат (зокрема, у тих школах, де за результатами моніторингів виявили найбільші прогалини в знаннях учнів).

Окрім цього, у департаменті радять закладам освіти “здійснити, у разі потреби, перерозподіл годин на вивчення певних тем, зважаючи на можливість непередбачуваних ситуацій в осінньо-зимовий період (відключення електроенергії, інтернету, повітряні тривоги тощо)“.

Читайте також: “Школярі Львівщини можуть піти на довготривалі канікули”.

Фото: chasdiy.org


Обговорення