Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Жовтня 2017

У столичних школах хочуть ввести уроки гуманного ставлення до тварин

У 2019 році у всіх школах Києва планують запровадити “уроки добра”, які не лише вчитимуть дітей бути гуманними до всіх, хто їх оточує, а й ставати відповідальними власниками домашніх улюбленців.

Такі уроки хочуть запровадити в рамках інноваційного курсу “Маленький принц. Київ, що любить тварин”, передає “Українська правда. Життя”.

Автори курсу вважають, що згодом він дозволить зменшити кількість безпритульних тварин у країні. Тільки в столиці, за останніми підрахунками, є понад три тисячі таких собак – це на півтисячі більше, ніж минулого року.

Такий самий проект уже впровадили в школах Львова цього року.

“Нашим учням дуже сподобались ці уроки, вони питали, чому раніше не вивчали такого предмету. Особливо їх вразило заняття, присвячене емоціям тварин, яке допомогло краще зрозуміти сутність улюбленців та їхню поведінку”, – розповідає вчителька львівської школи №20 Оксана Кай.

У столиці також планують організовувати екскурсії у притулок для тварин “Сіріус”, де київські слухачі курсу побачать тварин, до яких ставились негуманно, а також зможуть прихистити тварину.

За даними міжнародних зоозахисних організацій, щоб вирішити проблему безпритульних тварин, потрібно проводити системну освітньо-просвітницьку роботу, насамперед з дітьми.

На жаль, в Україні рівень жорстокого поводження з тваринами зашкалює. Діти часто скоюють спрямовані на тварин садистські вчинкиЯкщо вони усвідомлять, що тварини – наші друзі, і про них треба дбати, вони згодом відповідно ставитимуться і до інших людей“, – каже керівниця притулку для тварин “Сіріус” і голова комісії із захисту тварин при департаменті благоустрою КМДА Олександра Мезінова.

Цього та наступного року проект буде на пілотній стадії. Спершу уроки проводитимуть на базі Київського палацу дітей та юнацтва, а також будинків творчості районів столиці. Запровадження курсу в шкільну програму заплановане на 2019 рік.

Щоб проект пілотував, потрібно зібрати 400 голосів мешканців столиці у Конкурсі на бюджет міських ініціатив на платформі “Громадський проект” до 30 жовтня.

Віддати свій голос на підтримку проекту можна за цим посилання.

Фото: Pexels.com


Обговорення