Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Травня 2024

У Верховній Раді пропонують відсторонювати від посад освітян-булерів

Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій пропонує відсторонювати на певний термін від посад керівників і працівників закладів освіти, які вчинили булінг.

Про це на своїй Facebook-сторінці розповіла секретарка профільного комітету Наталія Піпа.

Раніше очільник комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак повідомив, що комітет рекомендував парламенту ухвалити декілька законопроєктів, що стосуються освітньої сфери.

Зокрема, йдеться про проєкт Закону України № 6393 – “Про запобігання насильству та унеможливлення жорстокого поводження з дітьми”.

Як розповіла Наталія Піпа, цей законопроєкт спрямований на превенцію, унеможливлення й випередження булінгу в закладах освіти, зокрема, й позашкільних.

За її словами, у разі ухвалення Верховною Радою документа в цілому, Кабмін має розробити програму та положення превенції цькування в закладах, де перебувають діти.

На думку Наталії Піпи, чинне законодавство України не передбачає справедливого покарання за булінг. Зокрема, раніше освітній омбудсмен Сергій Горбачов закликав збільшити терміни притягнення булерів до відповідальності до одного року.

“Чинний термін – три місяці. Це надто мало для розгляду справи судом. Тому кривда часто залишається безкарною, а діти – беззахисними”, – додала народна депутатка.

Утім, за її словами, покарання для кривдника визначатиме інший законопроєкт – №9400 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання та протидії насильству стосовно дітей”, над яким зараз працюють профільні комітети Верховної Ради, зокрема, Комітет з питань правоохоронної діяльності.

Раніше ми розповідали:

Титульне фото: freepik.com


Обговорення