Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Січня 2024

У Японії відкрили першу віртуальну аніме-школу

У Японії відкрили першу у світі віртуальну аніме-школу, де всі заняття відбуватимуться в метавсесвіті. Набір учнів до закладу освіти стартує вже у квітні.

Про це повідомила ГО “БАТЬКИ SOS” у своєму Telegram-каналі, посилаючись на офіційний сайт японської школи.

Система дистанційної середньої школи була створена для закладу освіти Yushi Kokusai й отримала назву Nijigen Gakuen (“Школа віртуального світу”).

Як зазначають автори проєкту, навчання за відповідною програмою буде орієнтоване на використання технологій віртуальної реальності (VR) і метавсесвіту.

Усі школярі та школярки дистанційного закладу освіти безплатно отримають VR-обладнання для навчання. Крім того, кожен учень зможе обрати власний аніме-аватар для відвідування уроків.

У школі також зазначили, що навчальна програма повністю відповідає вимогам Закону про шкільну освіту Японії, а тому випускники отримають атестат.

За допомогою платформи віртуальної реальності учні аніме-школи зможуть не тільки навчатися, а й легко зустрічатися з друзями та брати участь у шкільних заходах, зокрема, онлайн-класах, культурних фестивалях і кіберспортивних турнірах.

Читайте також: “Додаток для віртуальних дослідів і посібники з AR: що таке імерсивне навчання та як його впроваджують у школах Києва”

Титульне фото та відео в тексті – Nijigen Gakuen


Обговорення