Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Травня 2022

У житомирських школах більше не вивчатимуть російську мову

З наступного навчального року у Житомирі замінять російську мову в школах іншими заняттями на вибір батьків учнів, а вчителі російської викладатимуть інші предмети.

Про це у коментарі “Суспільному” розповіла головна спеціалістка міського департаменту освіти Ольга Єрмакова.

У Житомирі російську мову викладають у 40 класах приблизно у 10 школах. Нині вчителі кількох шкіл призупинили викладання російської мови, а з наступного навчального року цей предмет повністю зникне.

Так, педагогічні ради навчальних закладів розглядатимуть, чим замінити години вивчення російської мови. А потім з-поміж предметів навчального плану конкретного закладу батьки учнів обиратимуть уроки на заміну.

“Учителі [російської] можуть викладати предмети, які мають мистецьку складову. Тому вони будуть довантажені предметами “мистецтво”, факультативними курсами, пов’язаними з театром, живописом, музикою. Так ми зможемо цим людям надати роботу і не позбавимо їх можливості продовжувати працювати”, – розповіла Ольга Єрмакова.

До того ж години, які звільняться після припинення викладання російської, педагогічні ради зможуть використати, щоби надолужити прогалини в дистанційному навчанні. Водночас у школах буде можливість проводити індивідуальні чи групові консультації з російської мови для дітей, яким це потрібно.

Раніше у Житомирі пропонували школам не набирати класи для вивчення російської мови.

Нагадаємо, з’явився чат-бот, який розповідає, як російські митці ставилися до України

23 рази російські автори вивчаються в українській програмі з 5 до 11 класу.

МОН оцінює, чи вилучати російські твори з курсу зарубіжної літератури.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – benzoix, Depositphotos


Обговорення