Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Травня 2022

Участь у національному мультипредметному тесті уже підтвердили 148 тисяч абітурієнтів

Станом на 26 травня участь в національному мультипредметному тесті підтвердив 148 891 учасник.

Підтвердити участь можна через спеціальну форму на інформаційній сторінці у вкладці “Підтвердження участі в НМТ”, повідомили на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Перший етап підтвердження розпочався 20 травня та триватиме по 7 червня. На цьому етапі передбачений також вибір із запропонованого переліку населеного пункту, зручного для проходження основної сесії НМТ, залежно від того, де перебуває учасник. Так, бажання проходити тест у тимчасових екзаменаційних центрах, створених в Україні, підтвердили 134 549 осіб, а 14 342 – у країнах Європи.

На другому етапі, з 21 червня до 7 липня, учасники остаточно визначатимуться з вибором міста/країни й за потреби зможуть змінити населений пункт на той із запропонованих, де зручніше буде пройти тестування.

Тільки після проходження двох етапів підтвердження участі в НМТ з 12 липня для учасника з’явиться можливість завантажити із вкладки “Місце проведення” запрошення-перепустку, де буде зазначено дату, час і місце проходження ним НМТ.

Як зазначають в УЦОЯО, на жаль, через високий рівень безпекових загроз наразі у деяких регіонах України провести НМТ неможливо. Йдеться про Херсонську, Луганську, Донецьку області, АР Крим, місто Севастополь, частину території Запорізької, Миколаївської, Харківської областей.

“Очевидно, що виїхати для проходження тестування учасникам із цих регіонів наразі надзвичайно складно, навіть підтвердити свою участь у тестуванні подекуди проблематично. 

Ми сподіваємося, що вступники, які перебувають у цих тяжких обставинах, зможуть взяти участь у додатковій чи спеціальній сесії тестування. Зауважимо, що у них буде можливість подати заявки на участь в них, навіть якщо до 7 червня вони не змогли підтвердити участь в НМТ.

Тому просимо всіх, хто має можливість скористатися інтернетом, підтвердити свою участь у НМТ і вибрати місце, де потенційно є можливість пройти тестування. Віримо в те, що найближчим часом ситуація зміниться на краще, всі успішно пройдуть випробування і вступлять до омріяних університетів”, – зазначають у центрі.

Окрім того, зараз тривають перемовини із кількома країнами Європи, яких поки немає у списку для проходження тестування, – Люксембург, Словенія, Туреччина, Швейцарія та Фінляндія.

“Цілком імовірно, що в них можна буде пройти НМТ під час додаткової сесії, тоді з 8 до 18 липня учасники зможуть підтвердити участь у тестуванні, а з 1 до 10 серпня – надати інформацію про те, де їм найзручніше проходити тестування”, – пояснюють в центрі.

Також планують збільшити кількість міст для тестування в Німеччині та Іспанії.

“Процес організації тестування є доволі складним: потребує великих зусиль, як від місцевих організаторів, так і від України. Однак переконані, що це важливо, тому і ми, і наші міжнародні партнери намагаємося зробити все, щоби забезпечити можливості для вступників з України.

Тому, якщо ви перебуваєте в країні, яка включена до переліку потенційних країн, де може бути проведено НМТ, як і інші вступники, з 20 травня до 7 червня 2022 року маєте підтвердити свою участь у НМТ, вибравши найближчу з наданого переліку локацію. Це допоможе нам визначитися з кількістю потенційних учасників тестування і краще спланувати свою діяльність з організації НМТ”, – додали в установі.

Нагадаємо, повний розклад мультипредметного тесту можна подивитися за цим посиланням. Також ви можете завантажити розклад НМТ у форматі PDF.

Тривалість спрощеного ЗНО збільшено з 90 до 120 хвилин.

Демонстраційний тест можна пройти онлайн або проглянути в pdf-форматі.

Докладну інформацію про блок НМТ з української мови можна подивитися за цим посиланнямз математики – за цим посиланням, з історії України – тут.

Також дивіться відповіді на найпоширеніші запитання про так зване спрощене ЗНО й розклад вступної кампанії.

Якщо ви не знаєте ваших логіну й паролю для входу на інформаційну сторінку, телефонуйте за цими номерами.

Також МОН затвердило Порядок проведення НМТ.

Ілюстрація: УЦОЯО


Обговорення