Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Квітня 2024

Учні Бородянського ліцею зібрали 1,2 млн гривень на сучасний спортивний майданчик

Учні Бородянського академічного ліцею, що на Київщині, обладнали в своєму закладі освіти сучасний спортивний простір. Школярі та школярки залучили кошти й втілили на території ліцею проєкти баскетбольного та універсального спортивних майданчиків. Тепер діти зможуть проводити там спортивні заняття, уроки фізкультури й дозвілля.

Про це “НУШ” повідомив БФ “savED”.

З початку повномасштабного вторгнення ліцей зазнав значних пошкоджень. Крім того, під час окупації російськими військами Бородянки, у приміщеннях закладу освіти базувалися російські окупанти. Однак, після звільнення міста педагоги й діти почали активну відбудову школи.

Так, у 2023 році учні та учениці Бородянського ліцею долучилися до програми для підлітків “UActive” від благодійного фонду “savED”. Дві команди школярів – “Freedom” і “Незламні” – підготували окремі проєкти – баскетбольний та універсальний спортивні майданчики на території закладу освіти.

За результатами програми підлітки отримали спільний для школи грант на суму 5 000 доларів. А також об’єднали зусилля задля пошуку додаткових коштів. У цьому їм допомагала команда фонду.

Загалом школярам і школяркам вдалося залучити:

  • 2 000 євро від закордонних партнерів;
  • 45 000 гривень, які зібрали на освітньому фестивалі “Вчителі майбутнього” завдяки !FESTrepublic та Фонду вільних і небайдужих;
  • 3 400 доларів, що зібрали під час щорічного марафону в Сан-Франциско представники фонду Reimagine Ukraine у США;
  • 100 000 гривень, які зібрала тренерка з бігу та учасниця світових марафонів Марія Голота із майже сотнею київських спортсменів під час забігу на підтримку школярів;
  • 35 000 гривень, які надав український бренд прикрас TSVITE TEREN після благодійного розіграшу унікальної прикраси;
  • 119 800 гривень, які передала компанія “Техно Їжак”;
  • кошти, які передали студія онлайн-освіти EdEra, American Council та американська організація US-Ukraine Foundation.

Школярі та школярки, які ініціювали проєкт зі створення баскетбольного майданчика, також самостійно надіслали понад 60 листів-запитів на підтримку свої ідеї різним організаціям і фондам. Зрештою завдяки благодійному фонду імені Іллі Грабара – полеглого українського захисника – учням із Бородянки вдалося зібрати всю необхідну суму на реалізацію задуму.

У квітні 2024 року в закладі освіти відбулося відкриття обох спортивних майданчиків. На свято запросили друзів і партнерів ліцею, які долучилися до втілення проєктів.

Раніше ми розповідали, що школярки з Ірпеня отримали грант на створення авторської артмайстерні для молоді.

Титульне фото й фото в тексті: БФ “savED”


Обговорення