Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Січня 2024

Учнів і освітян запрошують відвідати віртуальний Музей грошей від НБУ

Учнів, студентів, педагогів і всіх, хто цікавиться історією гривні, запрошують відвідати безплатний Музей грошей Національного банку України. Минулого року його гостями стали 11 833 відвідувача.

Про це повідомив НБУ.

Відвідувачі можуть переглянути експозицію віртуального музею самостійно тут.

Крім того, усі охочі можуть долучитися до онлайн-екскурсій від професійних гідів. Такі заходи проводять щопонеділка, середи та п’ятниці о 12:00. Триває зустріч 45 хвилин. Зареєструватися на екскурсію всі охочі можуть за посиланням.

Онлайн-екскурсовод розповість глядачам про експонати, які, до речі, можна роздивитися з усіх сторін в 3D зображенні й навіть “потримати в руках” за допомогою функції доповненої реальності.

Освітяни також можуть замовити окрему безплатно екскурсію для класу або групи. Для цього необхідно:

  • зайти на сайт Музею грошей за лінком;
  • заповнити та надіслати заявку (щоб відвідати віртуальний тур наступного дня, необхідно надіслати заявку напередодні не пізніше 18:00);
  • отримати на електронну адресу лист від Музею грошей, що містить посилання на Zoom-трансляцію екскурсії;
  • поширити посилання серед учасників екскурсії;
  • у запланований час підключитися до онлайн-заходу.

Перевагою віртуального музею є те, що здійснити тур його експозицією відвідувачі можуть прямо з дому з будь-якої точки світу.

Крім того, на платформі працює функція доповненої реальності (AR), якою можна скористатися без встановлення додаткових програм чи застосунків.

У кожній вітрині віртуального туру також є клікабельні експонати, які допоможуть докладніше дізнатися про історію того чи того об’єкта й оглянути його з усіх сторін.

Читайте також:МОН оприлюднило Рамку фінансових компетентностей дітей і молоді України”.

Титульне фото: НБУ


Обговорення