Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Серпня 2021

Учням покажуть фільми про права людини від Docudays UA. Як зареєструвати школу

Почалася реєстрація на шкільний DOCU/ТИЖДЕНЬ від Міжнародного фестивалю документального кіно Docudays UA.

Про це нам повідомили в організації.

Освітяни можуть до 1 вересня зареєструвати свою школу чи клас за посиланням. Проєкт триватиме з 20 вересня до 10 жовтня.

Темою цьогорічних фільмів про права людини стане демократія та демократичні вибори. Фільми та сценарії обговорення адаптовано для учнів 5–7 та 8–11 класів. Захід можна провести для учнів одного або кількох класів будь-коли протягом 20 вересня – 10 жовтня 2021 року.

До 10 вересня вчителі зареєстрованих закладів освіти отримають комплект методичних матеріалів та доступ до фільмів для підготовки DOCU/ТИЖНЯ.

Під час перегляду та обговорення документальних фільмів учителі зможуть:

  • допомогти учням краще зрозуміти, що таке “демократія” та “демократичні вибори”;
  • навчити учнів робити обґрунтований вибір кандидатур представників до шкільних органів влади, а в майбутньому – депутатів, голів громад, президента;
  • сприяти виробленню свідомого ставлення до виборів та значущості особистої участі в них, укріпленню почуття відповідальності, справедливості та солідарності;
  • допомогти учням розвивати вміння слухати, дискутувати і переконувати.

Стрічка, яку переглянуть учні 5–7 класів, – “Цап за голос” нідерландського режисера Єрун ван Велзена тривалістю 51 хвилина.

Фільм отримав приз Young Vision на Міжнародному фестивалі документального кіно Millenium в Бельгії у 2016 році.

Цап за голос

Для учнів 8–11 класів підготували фільм “Голосуйте за мене, будь ласка” режисера Вейдзюнь Чена, спільного виробництва Данії та Китаю, тривалістю 55 хвилин.

У 2007 році фільм визнано найкращим на Американському фестивалі документальних фільмів Silverdocs та Traverse City. 2008 року він отримав нагороду журі, Golden Bull, на Міжнародному кінофестивалі з прав людини в Бахрейні та премію Грірсона за найзахопливіший документальний фільм на Лондонському кінофестивалі. Також фільм було номіновано на премію “Еммі”.

Голосуйте за мене, будь ласка

До кожної стрічки команда Мережі кіноклубів Docudays UA спільно із залученими експертами підготували сценарії обговорення та методичні матеріали для вчителів.

Раніше ми писали про те, як шкільним бібліотекам отримати книжку про українських винахідників.

Усі фото: Docudays UA


Обговорення