Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Серпня 2022

Учителька української мови та літератури з Херсона малює картини та збирає кошти для ЗСУ

Учителька української мови та літератури Вікторія виїхала з тимчасово окупованого Херсона й почала займатись з дітьми у кіностудії, а також малювати картини для допомоги ЗСУ, розповідає Суспільне.

Вікторія каже, що раніше ніколи не малювала. Вперше взялася за написання картин, коли виїхала з окупації. У такий спосіб хотіла позбутися двомісячного стресу та негативу. Жанр своїх картин характеризує як абстракцію з патріотичними назвами. Одним з улюблених кольорів Вікторії – блакитний.

“Я малюю картини важливими для України гаслами: “Україна переможе”, “Я пишаюся, що українець”, “Ми з тобою за тисячі кілометрів”. В українців серце жовто-блакитне, тому мої картини в патріотичних кольорах”, – каже вчителька.

Свої картини Вікторія продає у центрі Тернополя. Розповідає, що люди зупиняються, розглядають, спілкуються, співчувають та дуже часто обіймають. Улюблена картина Вікторії називається “Херсон”. Учителька зізнається, що прокидається та засинає із думками про рідне місто.

Кошти від продажу перших картин Вікторія витратила на ліки для людей із села, де мешкали її батьки. А згодом почала писати картини, щоби придбати усе необхідне для українських військовослужбовців.

“Я дізнавалася про потреби хлопців – військових, які саме працюють на межі Херсонської та Миколаївської областей, зараз звільняють Херсон і, відповідно, вже сама купувала це обладнання і відправляла військовим”, – розказує художниця.

До того ж донька Вікторії знімалася у дитячому кіно для міжнародного кіножурналу “Байки” у Херсоні. Тоді як у Тернополі Вікторії запропонували займатися організацією фільмування. Відтоді вона шукає локації і юних акторів у місті. А з деякими проводить заняття з акторської майстерності.

“Важливо, щоби дітки були старші 7 років. Але у мене так вийшло, що мої актори були 5-річні. І в цьому була “фішка”. Бо в них треба розгледіти саме акторський потенціал”, – каже Вікторія.

Вже вдалося відзняти 14 короткометражних гумористичних серій. До знімання долучили дітей із Тернополя та дітей-переселенців із Херсона, Харкова, Миколаєва, Гостомеля, Маріуполя та Києва. Презентація кінострічок відбулася в тернопільському кінотеатрі. Переможці у номінаціях отримали статуетки у вигляді “Оскара”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – PantherMediaSeller, Depositphotos


Обговорення