Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Липня 2024

Учителям з кадрового резерву продовжать виплачувати заробітну плату – Оксен Лісовий

Українським учителям і вчителькам, які можуть втратити роботу через закриття дистанційних класів, пропонують долучатися до кадрового резерву. Таким педагогам продовжать виплачувати заробітну плату. Їх також залучатимуть до роботи в інших закладах освіти (наприклад тих, де навчатимуться учні й учениці, які нині перебувають за кордоном).

Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає “Укрінформ”.

Це пов’язано з наказом МОН №850 від 13 червня 2024 року “Про затвердження Порядку та умов здобуття загальної середньої освіти в комунальних ЗЗСО в умовах воєнного стану в Україні”. Раніше в МОН пояснили, що проєкт документа є одним із інструментів комплексної політики “Школа офлайн”. Який, зокрема, передбачає, щоб якомога більше дітей повернулися до очного навчання там, де це дозволяє безпекова ситуація. Нагадаємо, що наразі триває громадське обговорення проєкту наказу №850. Подати свої пропозиції для вдосконалення його змісту всі охочі можуть до 9 серпня.

Як розповів Оксен Лісовий, документ регулює лише форми освіти. Утім, за його словами, виходячи з моделювання по цьому наказу, частина українських учителів і вчительок втратить своє навантаження.

“Ми всіх їх залучимо до інших видів освіти. Нам буде потрібно організовувати освіту для різних категорій. Наприклад, для дітей за кордоном, яким треба дати виключно українознавчий компонент”, – пояснив міністр.

Крім того, як розповів Оксен Лісовий, МОН готує кадровий резерв учителів, яких залучатимуть до роботи на деокупованих територіях України.

“Ми зацікавлені в тому, щоби зберегти всіх вчителів. Зокрема, створили кадровий резерв учителів і ухвалили політичне рішення зберегти їм зарплати“, – додав він.

Раніше ми також розповідали, що до кінця 2024 року МОН планує повернути в офлайн 300 тисяч українських школярів і школярок. Адже нині майже 1 мільйон дітей навчається онлайн:

  • приблизно 600 тисяч в Україні;
  • майже 400 тисяч – за кордоном.

Докладніше про впровадження комплексної стратегії “Школа офлайн” можна дізнатися в матеріалі “НУШ” за посиланням.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення