Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Лютого 2023

Укладання строкових трудових договорів із освітянами-пенсіонерами визнано неконституційним

Конституційний Суд України визнав неконституційним припис закону “Про повну загальну середню освіту” щодо укладання трудових договорів з учителями-пенсіонерами. Судді ухвалили, що ця норма закону порушує принцип рівності між учителями.

Про це повідомляє пресслужба Конституційного Суду.

7 лютого Конституційний Суд України ухвалив Рішення у справі за конституційним поданням 56 народних депутатів України щодо конституційності приписів абзацу третього частини другої статті 22 Закону України „Про повну загальну середню освіту“.

Відповідно до припису, педагогічні працівники державних і комунальних закладів загальної середньої освіти, які досягли пенсійного віку та яким виплачують пенсію за віком, працюють на основі трудових договорів, укладених строком від одного до трьох років.

Цей припис призвів до поділу педагогічних працівників на дві категорії та створив умови для дискримінаційного підходу до освітян, які досягли пенсійного віку та отримують пенсію.

Суд визнав оспорюваний припис Закону України „Про повну загальну середню освіту“ таким, що не відповідає Конституції України.

Текст Рішення та його резюме будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Конституційного Суду 8 лютого 2023 року.

Читайте також: “Успішна сертифікація дорівнює проходженню атестації вже зараз – освітній омбудсмен”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – olly18, Depositphotos


Обговорення