Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

20 Липня 2017

Українські незрячі школярі отримали книжки шрифтом Брайля

Українські незрячі діти, які навчаються в інклюзивних класах, отримали книжки, надруковані шрифтом Брайля.

Про це повідомив прес-центр Львівської міської ради, передає Дивись.info.

Повідомляється, що друк збірки Мар’яни та Тараса Прохаськів “Життя і сніг” та “Хрестоматії сучасної української літератури” для 1-2 і 3-4 класів ініціював Львівський обласний осередок ВГО “Українська спілка інвалідів – УСІ” за фінансової підтримки БО “Фонд родини Нечитайло”.

За словами ініціаторки проекту Оксани Потимко, книги адресно надійшли дітям, які перебувають на інклюзивній або індивідуальній формах навчання, а також в усі обласні універсальні наукові бібліотеки та бібліотеки спеціальних шкіл-інтернатів для незрячих у Києві, Львові, Одесі, Харкові, Слов’янську та Мукачево.

“Загалом організація забезпечила літературою для класного і позакласного читання понад 50 дітей, а також зазначені вище  бібліотеки. […] Ініціатори проекту не лише висловлюють вдячність усім, хто долучився до втілення цього благородного задуму на тлі дефіциту книг брайлем, але й радіють, що спільними зусиллями вдається долати будь-яку проблему, відкриваючи незрячим дітям всієї України шлях до книги”, – зазначила Оксана Потимко.

Також повідомляється, що підготовкою видань займалися Ресурсний центр НУ “Львівська політехніка” і Республіканський будинок звукозапису та друку УТОС (Київ).

Нагадаємо, що з 2017/2018 навчального року в Україні запроваджується інклюзивне навчання в усіх школах. Зокрема, постанова Кабміну №753 припиняє набір дітей у школи-інтернати з 1 вересня 2017 року.

Фото: автор – vkarafill, Depositphotos


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.