Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Грудня 2017

Україна виконає рекомендації Венеціанської комісії – міністр МЗС

Міністр закордонних справ Павло Клімкін запевнив, що Україна виконає рекомендації Венеціанської комісії щодо мовної статті закону “Про освіту”.

Про це він написав у своїй колонці на “Європейській правді”.

Венеційська комісія констатувала, що український закон, будучи рамковим, залишає достатній простір для повноцінного вивчення учнями з національних меншин рідної мови. Конкретні ж положення й деталі мають бути закріплені в окремому Плані реалізації закону “Про освіту”, а потім, якщо необхідно, то і в законі “Про загальну середню освіту”, який саме зараз розробляється“, – зазначив Клімкін.

Як і рекомендує комісія, ці положення і документи готуватимуться в тісному контакті з самими національними громадами“, – додав міністр.

Нагадаємо, 11 грудня Венеціанська комісія ухвалила рішення щодо статті 7 закону “Про освіту”. Міністерство освіти і науки виклало свою позицію стосовно цих висновків. Там, зокрема, наголошується, що МОН готове прийняти рекомендацію Комісії щодо подовження перехідного періоду впровадження мовної статті.

Також МОН показало три моделі впровадження мовної статті та заявило, що готове звільнити від мовних вимог приватні школи, враховуючи висновки Венеціанської комісії.

Раніше ми опублікували повний текст висновків “Венеціанки” англійською мовою та переклад її заключної частини.

Фото: автор  itchaz.gmail.com, Depositphotos


Обговорення