Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Листопада 2023

Україна визнаватиме освіту, здобуту на тимчасово окупованих територіях

Верховна Рада України в другому читанні ухвалила законопроєкт №9591. Згідно з ним в Україні визнаватимуть результати навчання, яке громадяни здобули на тимчасово окупованих територіях. Відповідне рішення підтримали 264 народні депутати.

Про це повідомив заступник голови Освітнього комітету Верховної Ради України Сергій Колебошин.

Згідно з законом, громадяни України, які здобули освіту на тимчасово окупованих територіях, мають право підтвердити свій рівень знань і на цій основі продовжити навчання в інших закладах освіти України коштом державного та/або місцевого бюджету.

Для цього українцям необхідно буде пройти атестацію, яку проводитимуть окремо визначені заклади освіти. Щоправда результати навчання на рівні вищої освіти можуть бути визнані лише в обсязі до 75% загального обсягу освітньої програми.

Крім того, Уряд України найближчим часом затвердить перелік спеціальностей, здобутих на ТОТ, за якими не можна буде пройти атестацію та підтвердити рівень знань.

Згідно з положеннями закону, громадяни, які не мали можливості вивчати на тимчасово окупованих територіях предмети українознавчого компонента (української мови, історії України), муситимуть пройти додаткове навчання з цих дисциплін на підконтрольних Україні територіях.

Читайте також: “Система нагляду за школярами на тимчасово окупованих територіях подібна до тюремної – правозахисники”.

Титульне фото: “УНІАН”


Обговорення