Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Лютого 2024

Українські діти в Лондоні познайомилися з “Бробаксом” і “Хоробрими казками”

У закладах освіти Лондона, які є осередками навчання й виховання українських дітей, презентували контент Youtube-каналу “Бробакс” і книжку “Хоробрі казки”. Заходи мали на меті підтримати дітей-біженців та познайомити їх із сучасним україномовним контентом.

Про це повідомили автори проєкту – “Суспільне”.

Презентації, які загалом відвідали близько 400 дітей і підлітків, а також їхні батьки й виховники, відбулися:

  • у двох школах St. Mary’s Ukrainian School: на локаціях Wilberforce та Holland Park (у лондонському осередку Союзу українців Великобританії);
  • в осередку української скаутської організації “Пласт” у Лондоні.

У межах презентації учні й учениці молодших класів переглянули серію мультика “ТОТО” – “Я з України”, послухали казки (про “Їжачка Лесика на новому березі” й “Воїнів-котиків”) та заспівали пісню “Ой у лузі червона калина”. А старші школярі й школярки познайомилися з мультфільмом для підлітків “Портал пригод”.

Під час заходів діти також ділилися історіями про свій дім, розповідали про улюблені книжки й мультики та брали участь в обговоренні відео.

“Дітей взагалі дуже цікавила тема як роблять мультики, багато хто розповідав, що створює власні історії”, – стверджує продюсерка цифрових платформ Суспільного Мовлення Вікторія Мурована.

Варто зазначити, що подія в St. Mary’s Ukrainian School на локації Holland Park відбулася в знаковому для українців місці – будинку, що вже понад 50 років належить лондонському осередку Союзу українців Великобританії (заснований у 1946 році). Його створили емігранти, які опинилися у Великобританії після закінчення Другої світової війни, зокрема, воїни ОУН і УПА.

Школярі, школярки та їхні батьки, які взяли участь у заходах, активно підтримують українську культуру у своїх родинах і спільноті, волонтерять та допомагають біженцям. Усе це дає змогу їм тримати міцний зв’язок з Україною, а також зберігати власну ідентичність.

Читайте також:Подкаст із казками для дітей: де послухати і як завантажити”.

Титульне фото й фото в тексті: “Суспільне”


Обговорення