Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

24 Травня 2023

Українські школярі й школярки привезли з чемпіонату світу з пляжного волейболу золото й бронзу

Микола Трофимчук з Рівненського ліцею №25 і Богдан Романишин з Рівненського ліцею №28 стали чемпіонами світу з пляжного волейболу серед учнів. Змагання відбувалися в ізраїльському місті Бат-Ям з 16 до 23 травня.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Хлопці виступали у категорії U15. У фіналі вони перемогли представників Естонії з рахунком 21:7 і 21:11.

Ми надзвичайно щасливі, що виграли цей чемпіонат світу. Не можна сказати, що ця перемога далася легко, адже у кожному поєдинку були дійсно гідні суперники. Свої золоті нагороди присвячуємо Збройним Силам України, які захищають нашу країну, і завдяки яким ми маємо змогу представляти нашу державу на спортивних аренах“, – прокоментував перемогу Микола Трофимчук.

Переможці

Ще одну медаль – бронзову – вибороли для України Маргарита Вапняр й Уляна Ковальчук з містечка Деражня Хмельницької області. У поєдинку за третє місце вони перемогли одноліток з Казахстану.

У категорії U18 учениці Деражнянського ліцею №1 зупинилися за крок до медалі: Софія Щуцька та Катерина Біляк у боротьбі за бронзу поступилися мексиканкам.

Команди дівчат

Ще одні представники України на чемпіонаті світу – кияни Дмитро Козій і Тимофій Твердохліб – стали десятими у категорії U18.

Право представляти Україну на чемпіонаті світу наші спортсмени виборювали, змагаючись у фіналі V Літній Гімназіаді України. Там була дуже жорстка і конкурентна боротьба, – розповів голова Комітету з фізичного виховання і спорту МОН України Вадим Стеценко. – Рівень всеукраїнських змагань серед учнів щороку зростає, збільшується кількість закладів освіти, які беруть в них участь. Тож маємо такий блискучий результат і на чемпіонаті світу”.

Читайте також: “Команда з України здобула бронзу на міжпредметній олімпіаді EOES у Ризі”.

Фото: Міністерство освіти і науки України

 


Обговорення