Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Серпня 2021

Українські школярі їдять утричі більше цукру, ніж треба – Ляшко

Українські діти шкільного віку споживають 67 грамів цукру на добру, що втричі більше норми.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час Регіонального форуму “Реформа шкільного харчування”, передає Укрінформ.

“За рекомендованих 25 грамів, діти до 3-х років вже споживають у нас приблизно 50 грамів цукру за добу. Збільшується споживання майже вдвічі. Якщо ми говоримо про шкільний вік, то в середньому діти в нас споживають 67 грамів цукру. Тобто вже аж утричі перевищення. Це приходить із солодкими газованими напоями, яких достатньо велика кількість, низька фізична рухливість до цього.

І це призводить до того, що в нас ожиріння в дітей. Наприклад, 12% хлопців і 8% дівчат мають ожиріння у віці між 11 до 17 років. Саме в шкільний період”, – сказав Ляшко.

Він додав, що нове шкільне меню запроваджене для того, аби показати, що здорове харчування – це не тільки корисно, а і смачно.

Нагадаємо, в Україні з 1 вересня запрацює новий порядок харчування в школах.

Водночас МОЗ дало роз’яснення, що школи та садочки не перевірятимуть за новими нормами харчування до 1 січня 2022 року, оскільки часто договори з постачальниками харчування укладені до кінця 2021 року.

Також у 24% шкільних їдалень виявили відхилення від норм здорового харчування.

Фото: автор – Ayush Bharshankar, Unsplash


Обговорення