Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Серпня 2023

Українські учні 1-10 класів, які тимчасово перебувають в Естонії, мають обовʼязково відвідувати місцеві школи

Діти українців, які тимчасово мешкають у Естонії, повинні очно здобувати основну освіту в місцевих школах країни (які і вся молодь Естонії до 17 років).

На порталі ERR повідомили, що таку відповідь дало Міністерство освіти і науки Естонії на запит управи міста Кохтла-Ярве.

Багато українських школярів, які після повномасштабного вторгнення опинилися разом із родинами в Естонії, продовжували навчатися онлайн в українських закладах освіти. Однак, за законами країни їхнього тимчасового перебування, вони мусять фізично відвідувати місцеву школу.

“Якщо учень також бажає дистанційно навчатися у себе на Батьківщині, то спільно зі школою для нього має бути складений індивідуальний навчальний план”, повідомили у відомстві.

Відвідування естонських шкіл є обов’язковим лише для учнів українських 1-10 класів (7-17 років). 11-класники можуть продовжувати навчання онлайн в Україні, адже в Естонії гімназійна освіта не є обов’язковою. Також не обов’язковим є відвідування дитячих садочків.

За інформацією Департамента поліції і прикордонної охорони Естонії, з кінця лютого до країни в’їхали 119 762 українських біженців. Із них 65 060 залишилися в Естонії. Наразі в найбільшій в країні талліннській “Школі Свободи” у 7-12 класах навчаються близько 600 дітей з України.

Раніше ми розповідали, що менше половини дітей українських біженців відвідують школи в Польщі: у чому причина та як планують вирішити ситуацію.

Титульне фото: Estonian World


Обговорення