Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Серпня 2018

Українські учні вибороли срібну і бронзову медалі на олімпіаді з географії у Таїланді

Українські школярі здобули срібну та бронзову медалі на Міжнародній олімпіаді з географії, яка відбувається у місті Канчанбурі (Таїланд).

Про це повідомили на сайті МОН.

У змаганнях, які тривають із 7 до 17 серпня, беруть участь 156 учнів із 39 країн. Україну представляли 4 десятикласники.

Срібну медаль здобула учениця Одеської спеціалізованої школи №35 Варвара Чернова (вчителька – Надія Бандурко). “Бронзу” отримав десятикласник Вараської ЗОШ №3 Рівненської області Єгор Грушевий (вчителька – Валентина Чилій).

За звання найкращих знавців географії також боролися Віктор Пасілецький з Київщини та Ярослав Гаврилюк з Рівненської області.

За програмою олімпіади учні повинні були виконувати теоретичні практичні завдання про географічну оболонку Землі: геосферу, гідросферу, атмосферу та астросферу. Також на олімпіаді проводили конкурс дослідницьких проектів між групами, сформованими з учасників різних країн.

Нагадаємо, МОН затвердило перелік учнівських олімпіад на наступний рік.

Раніше українські учні завоювали 9 медалей на міжнародних олімпіадах з хімії та фізики, срібло та бронзу на Міжнародній учнівській олімпіаді з біології та здобули срібло на Міжнародному турнірі юних фізиків. Також українська школярка перемогла на Міжнародній олімпіаді з німецької мови.

Фото: автор – PIRO4D, Pixabay


Обговорення