Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Червня 2024

Український підліток вперше виступить на найпрестижніших перегонах світу

15-річний українець Олександр Бондарев цьогоріч дебютує в найпрестижнішому змаганні для автогонщиків-початківців – “Формулі-4”.

Про це повідомив спортивний директор Williams Racing Свен Сметс, передає портал Feeder Series.

Олександр Бондарєв, якому у квітні виповнилося 15 років, став першим українським гонщиком в історії, який підписав контракт з командою “Формули-1”, коли приєднався до академії Williams у вересні 2023 року. Нині він виступає в класі OK у команді Prema і посідає 18-те місце з 82 учасників у заліку чемпіонату Європи з картингу FIA.

Так, 12-15 вересня Олександр Бондарев виступить на чемпіонаті світу з картингу FIA, який відбудеться в Англії.

Після чого, за словами Свена Сметса, Олександр дебютує у двох останніх раундах італійської “Формули-4” на одномісному автомобілі (в Барселоні і в Монці).

Далі для українця розпочнеться підготовка до повноцінного сезону у 2025 році.

Нині Олесандр проходить літню тренувальну програму, яку розробили спеціально для нього. Програма покликана допомогти українцю легше подолати “перехідний період” від картингу до водіння автомобіля.

Сметс пояснив, що Williams ретельно вивчає рівень молодих водіїв перед тим, як перевести їх у наступний клас. Тому спочатку картери проходять навчання на “високоякісному кіберспортивному симуляторі” з моделями F4 і F3, щоб команда могла побачити, як вони адаптуються до нового оточення.

“Зазвичай з ними працює перегоновий інженер. Він дає водіям програму, яку вони повинні виконати. І завжди є хтось із відділу спортивної науки, щоб побачити, як вони справляються з тиском і таке інше”, – додав Свен Сметс.

Читайте також: Українка перемогла на національному поетичному конкурсі у Великій Британії”.

Титульне фото “Спорт арена”, фото в тексті KSP Reportages


Обговорення