Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Квітня 2024

Український проєкт для дітей отримав спецвідзнаку міжнародного книжкового ярмарку

Український проєкт для дітей-біженців “Better Time Stories” (“Історії кращого часу”) отримав спеціальну відзнаку 61-го Болонського книжкового ярмарку, який є найбільшим у світі ярмарком, присвяченим дитячій літературі.

Про це повідомив Український інститут книги, передає “Укрінформ”.

Проєкт “Better Time Stories” створили для підтримки українських дітей від 3 до 7 років, які були вимушені покинути свої домівки через повномасштабне вторгнення росії. Його особливістю є те, що діти отримують друковані книжки з особливою аудіоверсією, записаною членами родини, які залишилися в Україні. Як зазначають в УІК, ініціатива допомагає малечі подолати сум, інтегруватись у середовище країни перебування та підтримувати зв’язок із родиною. Докладніше дізнатися про проєкт можна за посиланням.

Цьогоріч “Better Time Stories” представили на національному стенді Болонського книжкового ярмарку дитячої книги в Італії. У межах події платформа отримала спецвідзнаку “BolognaRagazzi CrossMedia Awards 2024” у категорії “Книги та цифрові платформи”.

У відповідній номінації міжнародне журі щорічно розглядає понад 100 проєктів з 30 країн і відзначає найкращі видавничі ініціативи, які розширили “свій наративний всесвіт”, створивши фільми, телешоу, відеоігри, застосунки тощо.

Читайте також: Від класики літератури до радіодрам і біографій: для освітян, учнів та їхніх батьків доступна аудіоколекція від “Радіо Культура””.

Титульне фото – “Укрінформ”; фото в тексті – Марія Коб’юк, “Укрінформ”


Обговорення