Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Жовтня 2023

Український учитель увійшов у топ-10 кращих педагогів світу

Учитель української мови та літератури Артур Пройдаков увійшов до десятки найкращих учителів світової премії Global Teacher Prize 2023.

Про це повідомили на сторінці премії, передає ГС “Освіторія”.

Global Teacher Prize – це світова щорічна премія для вчителів, які зробили видатний внесок у професію. Результат Артура Пройдакова став унікальним для нашої держави, адже вперше за історію нагороди в ТОП-10 опинився українець.

“Дуже важко повірити в це й усвідомити це. 10 людей на планеті Земля. 10 освітян. І я, український учитель, серед цієї 10-ки. Це надихає й мотивує. Це означає, що я все роблю правильно. І тисячі українських учителів теж роблять усе правильно, продовжуючи працювати, зберігати цінності навіть попри виклики повномасштабної війни” – поділився вчитель, дізнавшись про результати.

Педагог народився в місті Кадіївка, що на Луганщині (зараз це тимчасово окупована територія). Після навчання в університеті Артур працював викладачем у Кадіївському педагогічному коледжі. Однак у листопаді 2014 року був змушений покинути дім через війну. Сьогодні він викладає в школі Mriy Diy, а також є виконавчим директором у однойменній освітній фундації.

Артур Пройдаков брав участь у записі уроків у Всеукраїнській школі онлайн, “Подкастів з української літератури”, став одним з викладачів безплатної підготовки до ЗНО/НМТ iLearn, а також веде Telegram-канал “ЗНО Українська” та освітній подкаст з “Радіо Сковорода”. А у 2021 році вчитель отримав статус переможця національної премії Global Teacher Prize Ukraine.

Після початку повномасштабного вторгнення Артур активно долучився до волонтерської діяльності. Зокрема, організував курси з української мови для переселенців та проводив уроки в межах Всеукраїнського розкладу.

“Цього досягнення не було б без наших захисників і захисниць. Тільки завдяки ним я маю честь працювати вчителем в Україні. І це додатково мотивує робити тільки найкраще у своїй діяльності. Попри все”, – поділився вчитель.

За словами Артура Пройдакова, він прагне показати, що робота сучасного педагога – це не лише проведення уроків у шкільній аудиторії. А відповідальність педагога – демонструвати гідний приклад і дотримуватися системи цінностей.

Артур Пройдаков неодноразово був героєм статей “Нової української школи”. Втім, хочемо нагадати, що в 2 сезоні подкасту “Дофамін для освіти” він розповів про те, як зараз вчити учнів української мови та літератури, чому мова – це зброя та поділився лайфхаками для уроків мови та літератури.

Читайте також: “Відомі імена переможців Global Teacher Prize Ukraine”.

Титульне фото: bbc.com


Обговорення