Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Листопада 2017

Українці вибороли 4 нагороди на міжнародній оліміпіаді з астрономії та астрофізики

Українські школярі та студенти привезли з міжнародного змагання срібну та бронзову медалі, а також дві почесні грамоти, повідомляє МОН. ХІ Міжнародна олімпіада з астрономії та астрофізики проходила цьогоріч у таїландському місті Пхукет з 12 до 21 листопада. 

В олімпіаді взяли участь 210 учнів та студентів із 46 країн світу.

Від України їздили учень 10 класу Харківського фізико-математичного ліцею №27 Іван Рідкокаша, одинадцятикласник Чернівецької гімназії #5 Артур Качун, учениця школи Хіл у місті Поттстаун штату Пенсильванія (США) Марія Смик. Артур та Марія отримали дві почесні грамоти олімпіади. Наталія Бажан та Павло Кашко, двоє студентів-першокурсників Київського національного університету імені Тараса Шевченка, привезли зі змагань срібну та бронзову медалі.

Олімпіада з астрофізики та астрономії стала останньою з міжнародних, у якій 2017-го взяли участь українські учні та студенти. Загалом цього року українці спробували свої сили в 8 міжнародних учнівських олімпіадах: з хімії, математики, фізики, біології, інформатики, географії, екології та астрономії. У цих змаганнях вони здобули 24 медалі: 6 золотих, 8 – срібних та 10 – бронзових.

Фото: ioaa2017.posn.or.th


Обговорення