Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Листопада 2017

Українці запустили платформу для збору коштів з-за кордону на освітні проекти

Віталій Гончарук, Дмитро Мишков і Віктор Сдобников запустили платформу UAIQ.org для збору коштів від успішних українців з-за кордону на STEM-проекти з фізики, математики та інформатики.

Про це повідомляє “AIN.UA”

Передусім платформа покликана залучати кошти від тих, хто проживає в США, Канаді та країнах Західної Європи.

До ідеї проекту UAIQ.org прийшли просто серед наших знайомих в США і Канаді накопичилася критична маса людей (успішних іммігрантів, випускників фізмат факультетів), які хотіли б спонсорувати освітні проекти серед школярів і студентів в Україні”, – пояснює Гончарук.

За його словами, платформа вирішує дві проблеми: дає гарантію, що виділені на проект гроші не будуть вкрадені, а також спрощує процес передачі коштів.

Він також зазначає, що резидентам США UAIQ.org може надавати податкові пільги, а якщо проект буде фінансуватися співробітниками Google або Facebook, то компанії дадуть таку ж суму на благодійність, як і їхні співробітники.

Насамперед UAIQ.org націлена залучити кошти на ініціативи, які з якихось причин не може профінансувати держава. Наприклад, для термінової поїздки студентів на міжнародну олімпіаду в ситуації, коли кошти не були заплановані, або на проведення неформальної освітнього події, яку виш або школа не може профінансувати зі своїх фондів.

У серпні-вересні платформа в тестовому режимі залучила кошти на два проекти – хакатон з комп’ютерного зору серед студентів і поїздка на олімпіаду школярів Рішельєвського ліцею. Після цього команда UAIQ.org  вирішила зробити платформу публічною.

Зараз на UAIQ.org відбувається збір коштів на XVІ Всеукраїнський студентський турнір фізиків і хакатон зі штучного інтелекту серед студентів у Києві.

Окрім того, команда працює над створенням адресних фондів при школах і вишах, оскільки випускники часто хочуть допомагати в розвитку конкретно свого навчального закладу.

Фото: pexels.com


Обговорення