Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Червня 2022

Українців просять поширювати повідомлення про освіту в окупації серед іноземців

Проєкт Post to Stop War, що створює короткі текстові та графічні пояснення війни росії в Україні, просить поширити повідомлення про освіту на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомила одна з ініціаторок проєкту й викладачка Українського Католицького Університету (Львів) Марина Титаренко.

Публікуємо повідомлення українською, а переклад понад 15-ма мовами ви можете знайти на сайті (повідомлення від 29.06).

“Окупанти змушують українських дітей навчатися за шкільною програмою РФ. Понад 90% директорів і вчителів українських шкіл на захоплених росіянами територіях відмовляються виконувати такі вказівки. Тому росіяни призначають своє керівництво, яке примушує вчителів викладати нові предмети: російську мову, літературу та історію.

В єдиній школі Маріуполя, яка зараз працює, окупанти розпочинають уроки з російського гімну. На окупованих територіях Луганської та Донецької областей у школах також проводять мілітаризацію дітей. Під виглядом “національно-патріотичного виховання” їх готують до можливої участі у війні.

Примус українських дітей до навчання за програмами держави-агресора – цинічне знущання з неповнолітніх. Зупинити це може лише деокупація українських територій. Підтримуйте Україну у війні з Росією!”

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Зображення: Post to Stop War


Обговорення