Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

31 Серпня 2023

Укриття в школах Києва будуть цілодобово доступні для всіх громадян

З 1 вересня укриття, розташовані в дитячих садках і школах Києва, будуть цілодобово доступні для всіх громадян. Такий крок має на меті створити надійні умови для захисту населення в разі надзвичайних ситуацій.

Про це повідомила Київська міська військова адміністрація.

Щоправда, за словами начальника КМВА Сергія Попка,

якщо повітряну тривогу оголосять під час навчального процесу, киянам рекомендують скористатися альтернативними бомбосховищами (якщо вони є поблизу), аби в укриттях закладів освіти розмістити передусім дітей.

“Звичайно, якщо іншого варіанту немає – ваша безпека в пріоритеті. Усі, без винятку, при оголошені повітряної тривоги мають бути в безпечному місці”, – зазначив посадовець.

Втім, таке рішення місцевої влади викликало обговорення. Зокрема, директорка гімназії №34 “Либідь” ім. Віктора Максименка Алевтина Багінська на своїй сторінці в Facebook висловила побоювання, що за умов реалізації ініціативи влади учні та освітяни опиняться “перед серйозною загрозою”. Адже в такому випадку невідомо, чи зможуть керівники закладів освіти гарантувати право дітей на навчання в безпечному середовищі. Педагогиня зауважила, що рішення КМВА ухвалили за три дні до початку навчального року та оприлюднили за два дні до Дня знань, “у той час, коли заклади освіти отримали затверджені Акти готовності ЗО, Акти оцінки укриттів із чітко визначеною місткістю, а головне мають рішення педагогічних рад щодо схвалення Моделі освітнього процесу у 2023-2024 навчальному році на основі ретельного моніторингу, проведеного серед батьків учнів”, – додала вона.

Цьогоріч більшість школярів Києва розпочнуть навчання в очній формі. Дистанційний формат буде застосований лише в школах, де немає укриття. Якщо воно не може вмістити всіх учасників освітнього процесу, навчання в закладі освіти організують у декілька змін.

Раніше ми розповідали, як вирішуватимуть проблему з укриттями в школах, де немає підвалів.

Титульне фото: ГУ ДСНС у м. Києві


Обговорення