Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Квітня 2024

“Урок-конструктор”: молодих учителів запрошують на онлайн-сесію із методисткою Катериною Молодик

Минулого тижня в межах проєкту “MentorMe” стартували менторські зустрічі для студентів 3–4 курсів педагогічних спеціальностей і вчителів, які працюють у школі перший рік, з досвідченими педагогами-практиками з усієї України.

Цього тижня молодих фахівців запрошують на онлайн-сесію “Урок-конструктор: поради від методистки” з Катериною Молодик, переможницею конкурсу “Учитель року – 2021” і наймолодшою Заслуженою вчителькою України.

Про це редакції “НУШ” повідомили автори ініціативи – ГО “Освіта 360”.

Проєкт “MentorMe” покликаний надати безплатну менторську підтримку молодим фахівцям від досвідчених педагогів. Долучитися до програми й узяти участь в онлайн-зустрічі майбутні педагоги й молоді вчителі можуть, заповнивши gogle-форму за посиланням.

Під час сесії, яка відбудеться 18 квітня о 17:00, Катерина Молодик:

  • поділиться дієвими методиками конструювання компетентнісно-орієнтованого уроку;
  • попрактикує з учасниками й учасницями ABC дизайн;
  • докладніше розповість про дизайн-мислення та проєктний підхід в створенні уроків (на прикладі розробок матеріалів із сайту “НУШ”).

Минулого тижня в межах проєкту “MentorMe” вже відбулася перша менторська зустріч із переможцем Global Teacher Prize Ukraine Артуром Пройдаковим і півфіналістом премії Владиславом Штегельським. На вебінарі педагоги обговорили кроки, які важливо зробити вчителям-початківцям у перший місяць роботи.

У квітні й травні заплановані ще 4 онлайн-зустрічі, під час яких досвідчені фахівці ділитимуться робочими кейсами та рішеннями для уроків у школі, а також надаватимуть необхідну підтримку в перших професійних кроках молодим колегам:

  • 18 квітня – “Урок-конструктор: поради від методистки” (Катерина Молодик);
  • 25 квітня – “Classroom-менеджмент. Організація роботи в класі” (Лідія Поворознюк);
  • 2 травня – “Шлях до успіху: як побудувати сильний учительський бренд” (Людмила Таболіна);
  • 10 травня – “Професійний стандарт як механізм підтримки вчителя” (Людмила Макодзей).

Наступного місяця учасники й учасниці проєкту “MentorMe” також зможуть попрацювати в групах під наставництвом найкращих учителів України.

Нагадуємо, що до програми можуть долучитися вчителі-практики, які готові поділитися власним досвідом із молодими фахівцями. Стати наставником / наставницею можна, заповнивши google-форму за лінком.

Раніше ми розповідали, що вчителів запрошують на тренінги для участі в проєкті з надолуження освітніх втрат від ГО “Смарт освіта”

Титульне фото й фото в тексті: ГО “Освіта 360”


Обговорення