Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Квітня 2024

Вчителів запрошують на тренінги для участі в проєкті з надолуження освітніх втрат від ГО “Смарт освіта”

ГО “Смарт освіта” запрошує українських учителів і вчительок української мови та математики взяти участь у тренінгах, після яких педагоги / педагогині зможуть доєднатися до викладання у літньому проєкті з надолуження освітніх втрат “Тепер я знаю” (кетч-ап класи). Добір педагогів для участі відбудеться на конкурсній основі.

Проєкт націлений на подолання освітніх втрат з української мови та математики для учнів та учениць, що закінчили 4-10 класи української школи. У межах програми учні й учениці отримають те ядро знань, з яким вони зможуть комфортно перейти на наступний навчальний рівень. Робота педагогів у проєкті оплачується.

Зареєструватися для участі у тренінгах освітяни й освітянки можуть за посиланням. [Після обробки всіх заявок у разі потреби організатори можуть додатково провести індивідуальні зустрічі з окремими кандидатами та кандидатками, про що буде оголошено додатково. Після ознайомлення із заповненими формами та перегляду відео організатори залишають за собою право відмовити претендентам в участі через невідповідність вимогам та критеріям проєкту]. Реєстрація відкрита до 16 квітня 20:00.

На педагогів і педагогинь, які пройдуть конкурсний добір, чекатиме 4 тренінги за напрямами:

  • загальна методика проведення кетч-ап класів від “Смарт освіти”;;
  • цифрові навички;
  • іновативні методи викладання предмета;
  • навички психологічної підтримки.

Онлайн-заняття для освітян відбудуться 4, 11, 18 й 25 травня (щосуботи по 3–4 години залежно від напряму).

Учителі та учительки, які долучаться до програми з надолуження освітніх втрат, отримають:

  • оплачувану роботу влітку з можливістю навчання й розширення досвіду;
  • участь у проєкті, який ґрунтується на компетентнісному підході;
  • доступ до всіх методик і напрямів, які можна використовувати в подальшій роботі;
  • інструменти для подолання освітніх втрат;
  • сертифікат про підвищення кваліфікації.

Багато українських школярів і школярок нині мають прогалини в навчанні понад рік, а деякі учні й учениці потребують створення особливих умов. Саме тому проєкт “Тепер я знаю” максимально дитиноорієнтований.

Робота з учнями й ученицями в межах проєкту “Тепер я знаю” орієнтовно відбудеться в червні-серпні 2024 року. Програма курсу передбачає 20 уроків з кожного предмета. Онлайн-заняття відбуватимуться в будні дні (окрім середи), в ранкові та вечірні години.

Усі школярі та школярки перед початком навчання пройдуть вхідне тестування, що допоможе організаторам, педагогам, батькам та самим дітям відстежувати навчальний прогрес і правильно організувати роботу в групах відповідно до рівня знань дітей. Заняття для дітей з ООП відбуватиметься з урахуванням їхніх особливостей і потреб.

Навчання в межах курсу проводитимуть із залученням двох онлайн-платформ Zoom i Moodle. Учні й учениці матимуть постійний доступ до навчальних матеріалів, а тому, за потреби, зможуть ознайомитися з ними повторно чи знайти необхідну інформацію самостійно.

Усі завдання та матеріали, які автори проєкту пропонують для подолання освітніх втрат, базуються на виокремленому ядрі знань – тому базовому навчальному контенті, без якого неможливо рухатися далі. Матеріали цікаві, сучасні, а завдання спрямовані на практичне використання в реальному житті (наприклад, вивчення української мови пов’язане з роботою з текстом).

Читайте також: “Дослідження психоемоційного стану вчителів: педагогів запрошують узяти участь в опитуванні”.

Титульне фото: ГО “Смарт освіта”

Тренінг для вчителів реалізується в межах співпраці з Global Giving.


Обговорення