Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Жовтня 2023

Уряд Японії виділить 2 мільярди 632 тисячі єн на відновлення освітнього процесу в Україні

Уряд Японії виділить 18 мільйонів 742 тисячі доларів (2 мільярди 632 тисячі єн) на відновлення освітнього процесу в Україні в межах проєкту “Невідкладне покращення обладнання для надання освітніх послуг”.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

18 жовтня 2023 року перший заступник міністра освіти і науки України Євген Кудрявець і заступник міністра Дмитро Завгородній зустрілися з представниками Посольства Японії в Україні та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) на чолі з віцепрезидентом Наокі Андо.

З початку повномасштабного вторгнення Уряд Японії активно підтримує освітню систему України, зокрема, у межах Грантової угоди для Програми екстреного відновлення.

Під час першої фази гранту Україна отримає 10 мільйонів 702 тисячі 191 долар США. За ці кошти закуплять комп’ютерне та інше обладнання для 85 цифрових центрів, які створені в закладах освіти України та слугують одночасно укриттям і простором для навчання. Перші ноутбуки, планшети, Wi-Fi-роутери та інше надійдуть уже в грудні цього року.

Сума гранту другої фази становить 8 мільйонів 40 тисяч 940 доларів США. Ці кошти підуть на:

  • закупівлю комп’ютерного і мультимедійного обладнання для 133 класів НУШ на деокупованих територіях;
  • друк понад мільйона підручників з української та зарубіжної літератури для учнів 5 класів;
  • забезпечення обладнанням навчально-практичних центрів закладів профтехосвіти аграрного спрямування (орієнтовно 10 комплектів).

Крім цього, уряд Японії підсилив проєкт МОН “Екосистема психологічної допомоги у сфері освіти”, який дає можливість освітянам, учням і їхнім батькам безплатно набувати навичок щодо надання першої психологічної допомоги, роботи зі стресом, а також здійснення супервізії від клінічних психологів тощо.

Читайте також: “Укриття, підручники та впровадження “НУШ”: на що підуть кошти освітнього бюджету в 2024 році”.

Титульне фото: МОН


Обговорення