Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Вересня 2023

Укриття, підручники та впровадження “НУШ”: на що підуть кошти освітнього бюджету в 2024 році

Бюджет освіти на 2024 рік зріс на 20% порівняно з цьогорічним. Пріоритетними напрямами залишатимуться будівництво та обладнання укриттів, а також друк підручників для українських школярів.

Про це розповіла секретарка Освітнього комітету Верховної Ради України Наталя Піпа.

За даними МОН, на освіту в 2024 році заклали 178,8 мільярда гривень, із них 148,5 мільярда – це загальний фонд МОН.

“Зараз триває розподіл коштів на різні статті витрат в освіті. Стараємося максимально скоригувати те, що на сьогодні в пріоритеті: підручники, укриття, стипендії студентам, розвиток науки, підготовка кадрів”, – зазначила Наталя Піпа.

За її словами, основним напрямом залишатиметься будівництво, оновлення та обладнання укриттів. На це в прийдешньому році планують витратити 2,5 мільярда гривень.

Крім того, у бюджеті на 2024 рік передбачена субвенція на впровадження реформи “Нова українська школа” – 1,5 мільярда гривень. Зокрема, у цю суму закладений друк підручників для 8 пілотного класу НУШ на 2024-2025 навчальний рік.

На видання посібників для українських школярів додатково виділили ще 2,12 мільярда гривень. За ці кошти мають надрукувати:

  • матеріали для 7 класу,
  • посібники для дітей з особливими освітніми потребами,
  • підручники шрифтом Брайля.

Також за кошти бюджету будуть видані підручники для 11 класу з Новітньої історії, де з’явиться розділ про російсько-українську війну, яка почалась у 2014 році.

Раніше ми розповідали про доплати та надбавки вчителів у 2023 році.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення