Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Лютого 2023

Урядовці звернулися до Єврокомісії з проханням підтримати НМТ

На засіданні Уряду України та Колегії Європейської комісії, яке відбулося в четвер у Києві, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет звернувся з проханням сприяти проведенню НМТ у 2023 році до Президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

Міністр подякував європейським колегам за підтримку освітньої сфери України, зокрема, за фінансування відбудови українських шкіл, фандрайзингові кампанії для покриття актуальних потреб у ноутбуках, шкільних автобусах та допомогу у друкуванні навчальної літератури.

Водночас надважливо зберегти зв’язок з українською системою освіти наших дітей та освітян, які тимчасово перебувають за кордоном“, - підкреслив чиновник.  Адже НМТ цього року вже вдруге відбуватиметься не лише в Україні, а й в інших країнах. Наразі триває узгодження переліку закордонних міст, де українські випускники матимуть змогу пройти випробування.

Окрім підтримки в проведенні НМТ, Сергій Шкарлет також попросив Єврокомісію розглянути можливість скасування внесків асоційованої участі України в програмі “Горизонт Європи” та підтримати українську професійну освіту.

Читайте також: ““Хочу”, “можу”, “треба”: що потрібно врахувати абітурієнтам під час вибору фаху”

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: МОН


Обговорення