Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Січня 2023

Уславлювала окупантів і чекала “руській мір”: судитимуть столичну освітянку

Викладачка однієї з гімназій столиці називала Київ “власністю Москви”, виправдовувала окупацію частини територій України та зичила перемоги країні-агресорці. Її справу після розслідування передано до суду. 

Про це повідомляє Київська міська прокуратура на своєму Телеграм-каналі.

Щодо викладачки однієї з київських гімназій завершено досудове розслідування. До суду скеровано обвинувальний акт за фактами поширення матеріалів із публічними закликами до повалення конституційного ладу в Україні, виправдовування збройної агресії рф проти України та глорифікації (уславлення) її учасників (ч. 2, 3 ст. 109, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Як зазначає Пресслужба Київської міської прокуратури, слідство встановило: з початку збройної агресії російської федерації проти України мешканка Києва, яка працює інструктором з фізичного виховання в одній зі столичних гімназій, “використовуючи власні акаунти в соціальних мережах, неодноразово поширювала повідомлення, спрямовані на підтримку дій рф та виправдовування її збройної агресії проти України”. Висновки експертиз підтвердили наявність таких публікацій у соцмережах з акаунтів освітянки.

Крім того, підозрювана визнавала правомірною окупацію частини території України збройними силами російської федерації, стверджувала, що Київ є власністю Москви та висловлювала сподівання на перемогу рф.

Обвинувачена перебуває під вартою. Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

У прокуратурі, однак, застерігають: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: “СБУ викрила колаборантку – очільницю “міністерства освіти Запорізької області””.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Пресслужба Київської міської прокуратури


Обговорення