Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Вересня 2021

В Дніпрі батьки з протестом відновили директорку школи на посаді

У місті Дніпро після звільнення директорки школи батьки вийшли на протестну акцію і домоглися її відновлення на посаді.

Про це повідомляє видання Depo.Дніпро.

20 вересня у Дніпрі була звільнена директорка школи з поглибленим вивченням французької мови №126 Наталя Пешехонова. Як повідомляла пресслужба міської ради Дніпра, директорку звільнили через численні системні порушення.

За словами начальниці відділу кадрової роботи управління освіти Дніпровської міської ради Олени Шовкової, у школі виявили низку порушень карантинних вимог, за що директорці винесли дві догани.

Також школу перевірили на дотримання законодавства про працю й виявили недоліки в організації роботи охорони та технічного персоналу: із 78 працівників лише 46 пройшли медичний огляд, а 12 медичних книжок були відсутні. Також не було журналів реєстрації інструктажів з охорони праці, обліку реєстрації нещасних випадків на виробництві. З наказами працівники не ознайомлені. За це директорці винесли третю догану, яка стала підставою для звільнення.

Після звільнення директорки понад 200 батьків учнів школи вийшли на мітинг з вимогою поновити Пешехонову на посаді. Нижче відео однієї з учасниць акції.

Батьки надіслали відкритого листа президентам України та Франції й звернулися до посольства Франції.  Адвокат Віталій Погосян пише на своїй fb-сторінці, що батьки планували оскаржувати рішення департаменту у судах, через те, що за дотримання карантинних норм у школі відповідає, у тому числі і департамент.

Сама школа цьогоріч посіла 9 місце за рейтингом ЗНО серед інших 180 шкіл Дніпра.

Наступний мітинг був запланований на 23 вересня, проте він не відбувся, бо уже 22 вересня міський голова Дніпра Борис Філатов повідомив, що Пешеханову відновлять на посаді директорки. Також він вибачився за дії своїх підлеглих.

Наступного дня Філатов написав у фейсбуці, що “для мене переломним моментом в цьому скандалі стала … реакція батьків. Коли майже 200 різних людей (!) В робочий день (!!) виходять до школи на мітинг, то значить, що “справа пахне керосином””.

Раніше ми писали, що Мінекономіки затвердило професійний стандарт директора школи.

Фото: dnipro.depo.ua


Обговорення