Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Листопада 2022

В столиці за підтримки ЮНІСЕФ відкрився Центр захисту дітей, що постраждали від травматичних подій

У Києві відкрився Центр захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя для дітей, які постраждали або стали свідками насильства, повідомляють в КМДА.

Заклад працюватиме за моделлю Барнахус (“дім дитини”), тобто створення максимально дружнього для дитини середовища, де їй надаватиметься комплексна психологічна, соціальна, правова та інша допомога, а паралельно проводитимуться процесуальні дії відповідно до Кримінального кодексу України.

Меморандум з ЮНІСЕФ щодо створення Центру в Україні було підписано ще в грудні минулого року. Основними завданнями закладу визначають:

-  створення умов для проведення опитування дитини у дружньому середовищі;

-  надання психологічних послуг дітям, які постраждали або стали свідками у провадженнях щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з насильством;

-  організація та проведення освідування, судово-медичної або судово-психологічної експертизи постраждалих дітей та оцінки потреби дитини в лікуванні та наданні медичної допомоги.

Модель Барнахаус була вперше реалізована в Ісландії наприкінці 90-тих років минулого століття, й наразі є популярною в країнах Північної Європи у роботі з дітьми, що зазнали травматичних подій.

Нагадаємо, що, за рішенням Київської міської ради, російська мова виключена з навчальної програми шкіл та дошкільних закладів.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: КМДА


Обговорення