Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Квітня 2024

В Україні стартував пілот соціально-емоційної програми “Зерна”

В Україні стартував пілот програми соціально-емоційного навчання “Зерна”, який триватиме з березня до серпня 2024 року в початковій школі та 5–6 класах 10 шкіл країни.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

“Зерна” науково обґрунтована програма, яку розробили фахівці Гарвардського університету на основі аналізу понад 50 ефективних програм соціально-емоційного навчання. Згодом її адаптували у формат простих і гнучких ігор, практик і вправ, які легко інтегрувати в освітній процес без додаткових ресурсів. Нині програму імплементують в 12 країнах світу, серед яких США, Канада, Бразилія й Естонія.

В Україні впровадження програми відбувається в межах меморандуму про взаєморозуміння між МОН і “Тhe LEGO Foundation”.

У березні 2024 року пілотування проєкту стартувало в 10 закладах освіти із 5 областей:

  • Вінницької;
  • Дніпропетровської;
  • Львівської;
  • Миколаївської;
  • Черкаської.т

У МОН зазначили, що учителі й учительки цих шкіл уже пройшли навчання від команди Гарвардської вищої школи освіти й тренерів “The LEGO Foundation” та отримали необхідні методичні й ресурсні матеріали.

З вересня 2024 року проєкт планують розширити до національного рівня, що дасть змогу протягом наступних двох років в партнерстві з інститутами післядипломної педагогічної освіти запровадити програму “Зерна” в заклади дошкільної та загальної середньої освіти. Крім того, розширення проєкту передбачатиме також проведення наукових і моніторингових досліджень.

Читайте також: ”Освітній календар “MemoryCraft”: для вчителів створили добірку навчальних матеріалів до свят і пам’ятних дат“.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення