Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Грудня 2020

В Україні зняли документалку про родини з дітьми з аутизмом – де подивитись

З 3 грудня в кінотеатрах показуватимуть документальну стрічку “Ау” про дві українські родини, які виховують дітей із розладом аутичного спектру.

Про це повідомили на сайті Держкіно.

Фільм презентуватимуть:

  • З 3 до 9 грудня в київському кінотеатрі “Жовтень”;
  • 3 грудня в кінотеатрах мережі “Планета Кіно” (Київ, Львів, Одеса, Харків, Дніпро, Суми).

“Аутизм – не хвороба, а стан, із яким людина народжується. Аутизм – це пожиттєва особливість розвитку мозку, яка впливає на комунікацію і стосунки з іншими людьми, на сприйняття і розуміння навколишнього світу.

Герої фільму Ольги Калчугіної – дві українські родини, які виховують дітей із розладом аутичного спектру. У центрі сюжету – дві мами зі своїми синами 10-ти і 15-ти років. Жінки товаришують, діляться труднощами і радостями, підтримують одна одну, хоча й живуть у різних країнах, – зазначають у Держкіно.

Режисерка-постановниця та авторка сценарію – Ольга Калчугіна, оператор-постановник – Костянтин Воробйов. Генеральний продюсер фільму – Олександр Дріз.

Фільм створено Міжнародним продюсерським центром “Фор-Пост” за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Читайте також “Як підтримати учнів з ООП. Адаптації середовища, стратегій, завдань і оцінювання”

Ілюстрація: кард з трейлера фільму


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.