Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Вересня 2021

Вакцинація працівників освіти може стати обов’язковою

Міністерство охорони здоров’я розробить перелік професій, для яких встановлять обов’язкові профілактичні щеплення від COVID-19.

Таке протокольне доручення підтримано на засіданні уряду 22 вересня.

“Пропонуємо започаткувати впровадження обов’язкової профілактичних щеплень проти гострої респіраторної хвороби COVID-19. Зокрема, для працівників закладів освіти, – сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

До переліку таких професій міністр відніс і працівників міністерств та інших чиновників. Окрім того, Ляшко запропонував зробити обов’язковими щеплення і проти інших інфекційних хвороб, якщо їхні епідемії загрожуватимуть у майбутньому. У разі відмови чи ухилення від вакцинації такі працівники будуть відсторонені від роботи.

Міністр підкреслив, що обов’язкова вакцинація цілком законна й не порушує прав людини.

“Європейський суд із прав людини у квітні цього року підтвердив положення нашого національного законодавства, що обов’язкова вакцинація є законною і може бути необхідною в демократичних суспільствах та не протирічить конвенції про захист прав людини і основоположних свобод”, – підсумував Ляшко.

Строків розроблення переліку професій на засіданні уряду не оголосили.

Читайте також: Обов’язково чи ні: як за кордоном вакцинують учителів від коронавірусу.

Раніше ми писали, що з 23 вересня у всій Україні встановлюється жовта зона карантину. Водночас сьогодні уряд ухвалив рішення, що дитячі садки та початкові школи працюватимуть у карантин незалежно від вакцинації їх працівників.

“Нова українська школа”

Фото: автор – IgorVetushko, Depositphotos


Обговорення