Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Серпня 2017

Вчителі іноземних мов з пілотних шкіл пройдуть спеціальну підготовку

200 вчителів англійської мови, які беруть участь у пілотуванні нового Стандарту початкової загальної освіти, пройдуть навчання від тренерів Британської Ради.

Про це повідомила прес-служба МОН.

Проект складається з декількох етапів. Спочатку для вчителів початкових класів проведуть тренінги, далі відбуватимуться пілотування нових навчальних матеріалів та запуск онлайн-курсу з методики викладання. Окрім того, у середині та в кінці навчального року вчителі відвідають тренінги.

Упродовж усього проекту буде здійснюватись моніторинг результатів із запровадження нового Стандарту. Це будуть опитування, особисті інтерв’ю з вчителями та відвідування уроків – щоб отримати зворотний зв’язок та допомогти вчителям у пілотуванні навчальних матеріалів.

Навчання вчителів уже розпочалося. Зокрема, 18 серпня стартував 40-годинний тренінг, що триватиме до 23 серпня. На ньому тренери з Британської Ради акцентуватимуть увагу на методиці викладання англійської учням перших класів, а представники Cambridge English організують курс із використання нових навчальних матеріалів. Окрім вчителів пілотних шкіл, у тренінгу беруть участь 25 методистів з акредитованих інституцій післядипломної освіти INSETT.

Згідно з концепцією Нової Української Школи та відповідно до рекомендацій Європейського парламенту та Ради ЄС, уміння спілкуватись іноземними мовами є однією з 10 ключових компетентностей, якими має володіти випускник школи.

Проект із навчання вчтелів англійської мови здійснюється у співпраці Міністерства освіти і науки України з Британською Радою в Україні, у партнерстві з Cambridge University Press та Cambridge English Language Assessment, Ґете-Інститутом та посольством Франції в Україні.

У межах пілотної програми у 2017-му році вчителі німецької та французької мов пройдуть відповідне навчання від Ґете-Інституту та посольства Франції в Україні.

Нагадаємо, у 2017/2018 навчальному році 100 шкіл по всій Україні пілотуватимуть новий Стандарт початкової загальної освіти. У проекті беруть участь по 4 школи із кожної області та Києва. У кожній школі запустять по два експериментальних перших класи.

Новий Стандарт початкової загальної освіти передбачає інтеграцію (тобто об’єднання) семи навчальних галузей у предмет “Я досліджую світ”: мовно-літературної (2 години з 7-ми), математичної (1 година з 4-х), природничої, технологічної, інформатичної, соціальної та здоров’язбережувальної, а також громадянської та історичної.

Фізкультура, іноземна мова, мистецтво, а також 5 годин української мови і літератури та 3 години математики будуть поєднуватись з інтегрованим курсом за допомогою міжпредметних зв’язків.

Інструкцію, як розуміти новий Стандарт вчителям, можна прочитати тут. Інструкція для батьків – тут.

Фото: автор – pressmaster, Depositphotos


Обговорення