Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

20 Листопада 2017

Вчителька року-2016 планує повернутись до України, щоб продовжити викладання

Вчителька року-2016 Віолетта Македон хоче повернутись з Британії, щоб продовжити викладання в Україні.

Про це вона сказала у відео “ТСН”.

Мене дуже обурили ті гасла, які пишуть під моїм іменем і пов’язують його з вироком реформі української освіти. Це не піддається жодній критиці, тому що ці речі не пов’язані одна з одною.

По-перше, тому що я планую продовжувати навчати в Україні, ділитись досвідом з нашими учнями. По-друге, тому що компетентнісний підхід  це саме те, що нам потрібно. І ця реформа забарилась. Багато людей, які не є освітянами, не знають деталей, стану викладання і не розуміють, чому воно потрібно“, – сказала Македон.

Вона зазначила, що в Лондон поїхала з двох причин: здобувати мовну практику для себе як педагога та дізнатись про систему освіти в Британії, щоб допомогти синові продовжити навчання в цій країні. Віолетта також хоче весь вільний час приділяти самоосвіті.

Зміни, які є в освіті, мені подобаються, вони нам потрібні. Ми, вчителі, не зовсім ще готові до цього, ще не всі вміємо їх впроваджувати, адже нас до цього не готували. Але якщо правильно налагодити роботу вчителів, я думаю, все піде на лад“, – вважає Македон.

Нагадаємо, у ЗМІ поширилась інформація, що начебто вчителька України 2016 року в номінації “Англійська мова” Віолетта Македон виїхала до столиці Британії через нестерпні умови праці та туманні перспективи для педагогів. Проте Македон заперечила такі повідомлення.

Ілюстрація: скріншот з відео “ТСН”


Обговорення