Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Квітня 2019

Верховний Суд: Скорочувати фінансування на освіту – антиконституційно

Директор гімназії виграв позов у міської ради щодо недофінансування закладу.

Про це повідомив Закон і бізнес.

“Директор гімназії звернувся до суду з адміністративним позовом проти міської ради. Просив визнати незатвердженим пункт статуту. Вимоги мотивував тим, що під час затвердження нової редакції статуту на засіданні міськради розглядалося лише питання щодо порядку ведення діловодства та бухгалтерії”, – йдеться в повідомленні.

Проте на засіданні рада змінила статут щодо фінансування – зокрема, щодо переліку предметів, при вивченні яких класи діляться на дві підгрупи. Перелік скоротили, виключивши з нього математику та літературу. Це призвело до зменшення фінансування гімназії.

Верховний Суд у постанові №442/8337/17 вказав, що рішення міськради щодо скорочення фінансування призвело до звуження гарантій доступності права на загальну середню освіту

“Оскільки невід’ємною складовою права на доступність загальної середньої освіти є належне фінансування її закладів, а вирішення цих завдань належить до компетенції сільської, селищної або міської ради, орган місцевого самоврядування порушив установлений порядок забезпечення фінансування навчального закладу, – дає пояснення суду видання.

Відповідно таке рішення міськради порушує Конституцію.

Нагадаємо, уряд спрямував 1 мільярд гривень на інтернет та комп’ютери у школах..

Фото: Pixabay


Обговорення