Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Квітня 2023

Відкритий онлайн-урок про українську поезію: інтерактивні завдання й змога спробувати свої сили у віршотворенні для 5-7 класів

25 квітня на телеканалі ПЛЮСПЛЮС відбудеться відкритий онлайн-урок для 5-7 класів, присвячений українській поезії. Урок вестиме фіналістка Global Teacher Prize Ukraine 2018 Наталія Рудніцька.

Про це редакції “НУШ” повідомили організатори заходу – ГС “Освіторія”.

Всеукраїнський онлайн-урок “Пробачайте поетам дивацтва незлі: небагато поетів живе на землі” відбудеться 25 квітня о 9:30. Його також транслюватимуть на Facebook-сторінці Освіторії.

Заняття розраховане на учнівство віком від 10 до 12 років.

Школярі й школярки зможуть більше дізнатися про поезію, її змістове наповнення, послухати вірші класиків і сучасних поетів, спробувати власні сили у віршотворенні й вивчити вірш під час прямого ефіру. Завдання будуть подібні до інтерактивної гри, під час якої діти будуть обирати відповіді, а згодом побачать правильні. Розповідь учительки буде побудована як діалог із глядачами й глядачками.

Тема уроку “Пробачайте поетам дивацтва незлі…”, – цитата з вірша Бориса Олійника. “Не варто сприймати цей текст буквально, бо у вірші мова не про поетів, а про поезію. Про те, як поети по-особливому бачать світ, як вони вміють читати поміж рядків”, – пояснює Наталія Рудніцька.

Зміст уроку включатиме епізоди анімаційного проєкту “Говоримо українською”, створеного телеканалом ПЛЮСПЛЮС, про поширені мовні помилки під час вивчення рідної мови.

У разі виникнення запитань організатори пропонують звертатися до пресслужби ГС “Освіторія” за адресою: [email protected].

Читайте також: “Школярі й учителі можуть взяти участь у конкурсі літкастів із призовим фондом 200 000 гривень”.

Фото: ГС “Освіторія”


Обговорення