Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Травня 2024

Влада Харківської області оголосила примусову евакуацію дітей-сиріт із прифронтових громад

Харківська обласна військова адміністрація оголосила про примусову евакуацію дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з прикордонних громад Богодухівського, Куп’янського та Ізюмського районів.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

10 травня російські війська почали новий наступ на Харківщину. За даними Генерального штабу Збройних сил України ворогу вдалося здобути тактичний успіх на деяких ділянках фронту. Зокрема, на сьогодні тривають бої за контроль над містом Вовчанськ.

За словами Олега Синєгубова, рішення про евакуацію дітей ухвалили на засіданні Ради оборони області, аби убезпечити їх в умовах загострення ситуації на фронті. Адже зараз у прикордонних громадах Богодухівського, Куп’янського та Ізюмського районів перебувають 113 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Крім того, дев’ятеро дітей уже виїхали з Вовчанської громади разом із опікунами.

Олег Синєгубов також розповів, що до евакуації залучені співробітники служб цивільного захисту й волонтери. Дітей перевозитимуть до безпечних місць на підконтрольній території України.

У Харківській ОВА та ГУ Національної поліції області нагадали, аби евакуюватися з населених пунктів, які потерпають від ворожих обстрілів, громадяни й громадянки можуть звернутися:

  • на “гарячу лінію” Єдиного координаційного гуманітарного центру за номером: 0-800-33-92-91;
  • на спецлінію поліції “102”;
  • до найближчих відділень поліції;
  • до кол-центру команди Helping to leave за номером: +38 (093) 17 76 458 або в спеціальний Telegram-бот за посиланням.

Читайте також: “Як допомогти дитині впоратися із терміновою евакуацією – поради психологині”.

Титульне фото: “Українська правда”


Обговорення