Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Жовтня 2024

“Вразливий Шустрик”, “Як жаби подорожували” і “Чому гуси миються у воді”: нова добірка “казок на ніч” для дітей і дорослих

Для дітей і їхніх батьків доступні “Казки на ніч”, які озвучили відомі українські актори, співаки, письменники й теле- та радіоведучі. У межах проєкту вже вийшли майже 70 аудіоробіт, серед яких є як народна творчість, так і твори сучасних авторів.

Про це повідомили автори проєкту – “Суспільне Мовлення”.

Послухати аудіоказки всі охочі можуть на цифрових майданчиках за посиланнями:

Крім того, пропонуємо дорослим і малятам ознайомитися з новою добіркою нових дитячих аудіоказок нижче.

“Як соловейко чоловіка розуму навчав”. Озвучив тележурналіст та актор Майкл Щур.

Це казка про те, як соловейко навчав чоловіка мудрості. Головний герой упіймав пташку, а та вмовила відпустити її в обмін на три важливі уроки. Після роздумів чоловік погодився послухати поради соловейка. Пташка поділилася своїми настановами й полетіла. Пройшов час, і соловейкові стало цікаво, чи дотримується чоловік його порад, тому пташка вирішила це перевірити. Як герой впорався із завданням – дізнайтесь у казці.

“Як жаби подорожували”. Озвучив музикант Стас Корольов.

У казці йдеться про 2 жаб, які вирушили в подорож. Жаба з міста Кіото мріяла побачити місто Едо, а інша жаба, навпаки, з Едо вирушила до Кіото. Зустрілися героїні на високій горі між двома містами й почали сперечатися, яке місто краще. Їхня сварка стала настільки палкою, що жаби вирішили піднятися на вершину гори, щоб на власні очі побачити, яке місто має кращий вигляд. Що сталося далі – слухайте в казці.

“Чому гуси миються у воді”. Озвучила музикантка й вокалістка гурту Dakh Daughters Руслана Хазіпова.

Це казка про те, як курочка, гуси та кіт вирішили освіжитись у воді. В один спекотний день гуси вирушили шукати водойму, і курочка, помітивши їх, захотіла приєднатися. Дорогою до компанії долучився кіт. Після того як герої побачили озеро, гуси миттю злетіли й плюхнулися у воду, а кіт з курочкою залишилися на березі, боячись зайти… Що було далі – дізнайтеся з казки.

“Полохлива душа”. Озвучила співачка й лідерка проєктів “Indie-Ya”, ІЯ, K.A.T.Y.A, INAIA Катя Рогова.

У казці йдеться про те, як полохливе мишеня стало могутнім тигром! Одного разу воно потрапило до будинку чарівника. Вони довго й мирно жили разом. Але якось мишеня вибігло з хатини й побачило кота, затрусилося зі страху та й побігло додому. Чарівник вирішив допомогти другу й за ніч перетворив його на кота, щоб той більше не боявся. Однак наступного дня мишеня, уже в образі кота, зустріло собаку й знову злякалося. Чи зможе воно подолати свої страхи – слухайте в казці.

“Чарівне джерело”. Озвучила артистка та сонграйтерка Катерина Офліян.

Якось у густому лісі дід почув дзюрчання струмка. Підійшов ближче і побачив, що з-під скелі б’є джерело. Дід випив води, і його згорблена спина раптом вирівнялася, а після ще декількох ковтків герой узагалі перетворився на молодого парубка. Тоді він поспішив додому, щоб і баба скуштувала молодильної води. Що сталося далі? Дізнайтеся з казки.

“Іван Побиван”. Озвучила музикантка та вокалістка гурту Dakh Daughters Руслана Хазіпова.

У казці йдеться про те, як Іван Побиван прогнав змія з села. Страшний змій дуже довго тероризував місцевих мешканців і одного дня наважився залякати Івана та його дідуся. Але наш герой виявився сміливим і хитрим. Своєю кмітливістю він так вразив чудовисько, що той навіть запропонував йому дружбу. Однак їхня дружба була недовгою – змій вирішив підступно спалити Івана у його хаті. Але в головного героя був інший хитрий план. Як усе закінчилося – слухайте в казці.

“Вразливий Шустик”. Озвучила співачка й лідерка проєктів “Indie-Ya”, ІЯ, K.A.T.Y.A, INAIA Катя Рогова.

Це казка про доброго та чутливого гномика на ім’я Шустик. Одного разу він подружився з куховаркою, що працювала в будинку дядька Чомутака, і почав безоплатно допомагати їй щоночі прибирати. На жаль, старенька жінка померла, і на її місце прийшла нова – Агнес. Одного дня вона вирішила пожартувати над Шустиком, і це його дуже засмутило, тож гномик покинув будинок. Що сталося далі – дізнайтеся з казки.

“Коржик”. Озвучила музикантка та вокалістка гурту Dakh Daughters Руслана Хазіпова.

Одного разу дід попросив бабу спекти коржик і сказав, що той, хто його впіймає, той його і з’їсть. Покотився коржик повз котика, але той не зміг його зловити. Пішов дід далі й кинув його півнику – але і той не впіймав. Пралі також ганялися за коржиком, але не змогли його зловити. Кому ж врешті-решт дістанеться коржик – дізнайтеся в казці.

“Пензлик Маляна”. Озвучив соліст гурту Karta Svitu Іван Марунич

У казці бідний хлопчик на ім’я Малян отримав надприродну силу завдяки пензлику: усе, що він малював, оживало й ставало частиною реальності. Дізнавшись про це, поміщики села захотіли, щоб Малян працював на них. Та коли хлопець відмовився, вони кинули його у в’язницю. Що було далі? Слухайте в казці.

“Лисичка і глечик”. Озвучив український реп-виконавець Vova zi Lvova.

У казці йдеться про те, як лисичка застрягла у глечику. Дід попросив бабу сховати глечик з молоком під кущами. Та це побачила лисичка й вирішила заглянути всередину. Вона випила молоко, але не змогла витягнути голову назад. Продовження слухайте в казці.

Читайте також: ““Лови темряву”, “Юрза-Мурза” й “Чарівні шкарпетки”: добірка “казок на ніч” для дітей і дорослих”.

Титульне фото й фото в тексті: “Суспільне”


Обговорення