Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Вересня 2022

Вихователів дитсадків та тренерів можуть звільнити від мобілізації: які умови

У Верховній Раді України пропонують звільнити від військової служби педагогічних працівників дитсадків та тренерів через нестачу цих кадрів у країні.

Про це йдеться у зареєстрованому законопроєкті №7726.

Він передбачає звільнення від призову:

  • педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів;
  • тренерів закладів фізичної культури і спорту державної або комунальної форми власності.

Головна вимога до цих працівників – робота в дошкільних або закладах фізичної культури і спорту за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроєкт має сприяти забезпеченню стабільної роботи закладів фізичної культури і спорту та дошкільних навчальних закладів в умовах воєнного стану.

Також автори пропонують, щоби мобілізовані військовослужбовці, які, відповідно до статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, мали можливість за власним бажанням звільнитися з військової служби. Зокрема і для того, щоби повернутися до своєї колишньої роботи(наприклад, у закладах з оздоровлення та виховання молоді).

Нагадуємо, раніше Верховна Рада звільнила від мобілізації такі категорії військовозобов’язаних:

  • наукові;
  • науково-педагогічні;
  • педагогічні працівники.

Для них діє подібна умова: робота в наукових установах та організаціях, закладах вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – IgorVetushko, Depositphotos


Обговорення