Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Червня 2020

Випускників шкіл можуть звільнити від державної атестації у формі ЗНО – готують зміни до законодавства

У Верховній Раді готують зміни до законодавства, щоби звільнити випускників від обов’язково проходження державної підсумкової атестації цього року.

Про це повідомив під час погоджувальної ради 15 червня голова парламентського комітету з питань освіти та науки Сергій Бабак.

Зараз готуються зміни до “ковідівського” закону, які дозволять звільнити учнів 11 класу від проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Вони отримають атестати про повну загальну середню освіту до кінця червня.

Це стосується лише тих дітей, які не планують з тих чи інших причин вступати цього року до закладів вищої освіти. Цей крок може зменшити навантаження на центри тестування приблизно на 30%”, – розповів Бабак.

Він додав, що випускники, які планують вступати до вишів цього року, повинні будуть проходити зовнішнє оцінювання. Також він висловився, що скасовувати ЗНО не можна.

Нагадаємо, 30 березня МОН звільнило від ДПА учнів 4-х та 9-х класів.

3 червня Департамент освіти і науки Києва видав наказ про звільнення від державної підсумкової атестації випускників шкіл міста, які не планують вступати у виші.

Наступного дня МОН оприлюднило свою позицію, де зазначило, що влада міста не має повноважень для такого рішення, тому воно – не чинне.

12 червня освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив про можливе скасування зовнішнього оцінювання загалом.

15 червня МОН виступило проти скасування ЗНО та заявило, що готове провести цьогорічне тестування у вказані дати з дотриманням норм безпеки.

Фото: автор – TarasMalyarevich, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення