Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Червня 2023

Виступали в США, зібрали понад мільйон гривень на ЗСУ й отримали Премію Едгара Розенблюма – культурне амбасадорство юних акторів зі Львова

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк зустрілася з вихованцями й вихованками львівської театральної студії “Школа мистецтв вільних та небайдужих” і вручила їм Премію Едгара Розенблюма.

Про це повідомляє Прес-центр Верховної Ради України.

“Українські діти – найкращі культурні дипломати. Вони надзвичайно талановиті, вражають світ і наближають перемогу, допомагаючи ЗСУ. Зустрілась у Львові з юними акторами вистави “Мама по Скайпу”, які викликали справжній фурор у США, виступивши в легендарному бруклінському театрі Irondale та ще кількох штатах”, – розповіла Олена Кондратюк.

Як зазначено в повідомленні, прем’єра вистави відбулася у львівському бомбосховищі навесні 2022 року. У серпні трупу запросили на гастролі до США. У межах свого туру юні актори студії “Школа мистецтв вільних та небайдужих” зібрали понад 1 млн грн на військовий літак для ЗСУ.

Заступниця Голови Верховної Ради України вручила акторам вистави Премію Едгара Розенблюма Дітям України. Вона названа на честь видатного американського арт-продюсера. 

Премія Розенблюма

“Понад 40 років Irondale створював такий театр, який торкається розумів і сердець. А в серпні 2022 року він показав людям Сполучених Штатів мужність українського народу в незабутній спосіб – через голоси та акторську гру українських дітей, які розповідали глядачам про події в Україні. Ми дуже пишаємося дітьми, які виступали у США! І ми вдячні керівництву Irondale за їх запрошення та за цю нагороду, яка справді вшановує майбутнє вільної України”, – додала Олена Кондратюк.

Читайте також: “Волонтерять, рятують близьких і не здаються попри травми: чим відзначилися діти-герої, яких нагородили в Міністерстві внутрішніх справ”.

Фото: титульне – Facebook-сторінка “Школи мистецтв вільних та небайдужих”, у тексті – Прес-служба Верховної Ради України


Обговорення