Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Вересня 2023

Як безпечно використовувати онлайн-платформи під час навчання: зустріч із кіберполіцією

Освітян запрошують на онлайн-зустріч із фахівцями Департаменту кіберполіції Національної поліції України з питань безпечного використання онлайн-платформ у освітньому процесі.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки.

Трансляція відбудеться 6 вересня 2023 року о 14.00 у Facebook за посиланням.

З початком пандемії Covid-19 та повномасштабної війни в Україні більшість шкіл перейшли на онлайн-формат навчання. І хоч зараз заклади освіти поступово повертаються в очний або змішаний режим, проблема безпеки під час дистанційного навчання залишається надзвичайно актуальною.

Сьогодні й учні, і вчителі для оптимізації роботи активно використовують такі платформи як:

  • Zoom,
  • Google,
  • Classroom,
  • Google Meet,
  • Mіcrosoft Teams.

Проте недотримання правил безпечного використання цих програм може ускладнити здобуття якісних знань, зірвати процес навчання та унеможливити використання повного потенціалу онлайн-платформ.

Крім того, учасники освітнього процесу можуть натрапити на випадки несанкціонованого втручання в освітній процес як зловмисників, так і членів російських хакерських угрупувань.

Якщо освітяни або учні стикнулися з хакерськими втручаннями під час навчання, у МОН рекомендують звернутися до кіберполіції, зателефонувавши на гарячу лінію за номером 0 800 505 170 або заповнивши електронну форму за посиланням.

Раніше ми повідомляли, що МОН оприлюднило наказ про збір адміністративної звітності в закладах освіти в 2023-2024 навчальному році.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення